Over ons

Sinds 2009 zijn we van een activiteitencentrum, dat geleid werd door medewerkers van Reinier van Arkel, omgevormd tot een maatschappelijk steunpunt waar vrijwilligers, deelnemers, wijkbewoners, ervaringsdeskundigen en medewerkers van Reinier van Arkel en Divers gelijkwaardig samenwerken. De Stijl is een ontmoetingscentrum, waar diverse activiteiten worden georganiseerd voor volwassen mensen met een psychische, lichamelijke en/of sociale kwetsbaarheid, maar ook buurtbewoners, inwoners van Den Bosch en anderen zijn welkom.


In een voormalige school op het Taxandriaplein ontmoet je gelijkgestemden en medewerkers die klaarstaan om jou een tijdje te ondersteunen. Je bent er welkom voor een kopje koffie en een praatje en kunt er deelnemen aan activiteiten of zelf activiteiten organiseren op het gebied van hobby's, creatieve vaardigheden, muziek, beweging, gezondheid, kookgroepen, praatgroepen en workshops.


Mensen komen hier met verschillende motieven. De een wil uit zijn isolement komen en is op zoek naar meer sociale contacten. De ander gaat van georganiseerde activiteiten naar onbetaald werk. Ieder mens heeft naast een wens ook een kwaliteit of talent. Deze kun je bij de Stijl verder ontwikkelen.


Wanneer je de Stijl voor het eerst bezoekt, onderzoeken we in een kennismakingsgesprek de wensen en mogelijkheden. We kijken of er geschikte activiteiten zijn voor jou binnen de Stijl en later helpen we je zo mogelijk om jezelf ook buiten de Stijl verder te ontplooien. Iedere deelnemer krijgt een contactpersoon. Met hem of haar kun jij, op jouw verzoek, specifieke wensen en doelen bespreken. Zonodig krijg je ondersteuning bij het realiseren hiervan en zoek je naar wat eventueel op termijn jouw bijdrage aan de Stijl kan zijn.


De Stijl is laagdrempelig. Er is momenteel geen indicatie nodig voor deelname aan de Stijl. Het maatschappelijk steunpunt is toegankelijk voor alle burgers uit gemeente

’s-Hertogenbosch. Bij sommige activiteiten betaal je voor de materialen die je gebruikt. Bij andere betaal je een (kleine) bijdrage om mee te doen. Soms organiseer je mee, soms neem je deel, afhankelijk van jouw wensen en talenten.


We werken samen met verschillende informele en formele organisaties, zoals: Vrijwilligers / Divers / Steunpunt Zelfhulp / WMO-loket / Demarrage / Wijkcentrum de Slinger / Maatschappelijk steunpunten Oost en West, De Stenen Hut (in Vught) / en andere organisaties die samen ondersteuning bieden aan bewoners of deelnemers.


Wil je meer informatie of een afspraak maken, neem dan contact op met het team van De Stijl op telefoonnummer 073-6131130 (of per e-mail via DeStijl@reiniervanarkel.nl ).
Laatste Up-date  is geweest op

10 mei 2019


Steunpunt De Stijl

Taxandriaplein 1d 5212 TW `s-Hertogenbosch  tel. 073-6131130


DeStijl@reiniervanarkel.nl

Welkom Activiteiten Ladder Inloop Lunch Info Actueel Contact Links